U DVA KORAKA NA JEDNOSTAVAN NAČIN OČISTITE JETRU: Možete ovo raditi svakog dana!

U DVA KORAKA NA JEDNOSTAVAN NAČIN OČISTITE JETRU: Možete ovo raditi svakog dana!
Ovaj jednostavni postupak zahtijeva samo nekoliko minuta vašeg vremena! Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše toksine i nečistoće iz nje.
Otuda je jasno da je čista jetra – važan uslov za zdravlje, vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje.
Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.
Ovaj jednostavni postupak zahtijeva samo nekoliko minuta vašeg vremena, a “koktel” možete pripremati cijeli život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.
Mješavina limuna i maslinovog ulja podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.
– Poslije mjesec dana trebali biste osjetiti promjene: Vaš izgled će se poboljšati, nestati će tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen, rijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem, osjećati ćete se zdravo sa mnogo pozitivne energije… – navodi Femina.
Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žućne kese. Žuć je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših crijeva.  Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica.
Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.
Maslinovo ulje čuvajte na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, ovo nema nikakav uticaj na njegove osobine.
(Doznajemo.com/Femina)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *