TEK SAD UOČENO: Kako je moguće da se na muralu starom 80 godina nalazi iPhone?

Indijanac - iPhone
Pogledajte pozorno Indijanca koji se nalazi u donjem desnom kutu ovog murala – što mu je to u ruci? Ako vam je prva asocijacija bila: “Pa to je iPhone!”, niste jedini.
Možda ne bi ništa bilo ni čudno u tome – možda bi se radilo o nekom djelu koji kroz američke urođenike kritizira konzumerističku kulturu – da mural u pitanju nije nastao još 1937. godine – sedam desetljeća prije pojave prvog iPhonea, piše Jutarnji.hr.
Mural je nastao u eri New Deala, a zove se “Mr. Pynchon i naseljavanje Springfielda”. Nacrtao ga je talijanski slikar Umberto Romano, a mural se nalazi u zgradi Poštanskog ureda savezne države Massachusetts.
“Naseljavanje” je inspirirano susretom između dva indijanska plemena – Pocumtuca i Nipmuca – i engleskih naseljenika u selu Agawam, na području današnjeg Massachusettsa.
No, iako internet voli priče o vremenskim putnicima, pojava predmeta na muralu vjerojatno ima mnogo logičnije objašnjenje od ‘pametnog telefona koji tada nije postojao’. Najizglednije je da se radi o ogledalu, kojima su američki Indijanci navodno bili fascinirani jer ih nisu imali u svojoj kulturi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *