RUSKA ‘ZVIJER’ U AKCIJI: Za ovo vozilo ne postoji prepreka! [FOTO]

mega-cruiser-russia-1

Odavno je poznato da Rusi zaista znaju napraviti terenska vozila koja nemaju puno dodira sa komforom i ljepotom, ali su zato nenadmašna po pitanju praktičnosti i izdržljivosti!

Jedan od svježijih primjera je i ovaj ogromni SUV, po imenu Mega Cruiser Russia, baziran na popularnom sovjetskom kamionu GAZ-66, kojeg je napravio izvjesni Vjačeslav Zolotuhin iz Krasnokamenska, piše Telegraf.rs.

Koliko je vozilo veliko, objektivno se može procijeniti tek nakon direktne usporedbe s, recimo, Toyotom Land Cruiser, koja pored njega djeluje kao kompakt C segmenta!

Mega Cruiser Russia je dugačak čak 5,8 metara, a širok i visok 2,3 m, uz impresivnu masu od čak 3,5 tona!

mega-cruiser-russia-3

Umjesto serijskog motora iz GAZ, Vjačeslav je u ovaj SUV ugradio snažni šestocilindarski Toyotin 7,5-litarski turbodizel, porijeklom iz kamiona marke Hino, koji se prodaje na azijskom i australskom tržištu.

Enterijer je “pozajmljen” od kamiona Isuzu Elf (prethodnik aktualne N-serije), dok će volan prepoznati mnogi ljubitelji Honde, budući da potječe iz modela Civic/CR-V iz druge polovine ’90-ih!

Naravno, pitate se koliko li troši ovaj ruski “monstrum”. Pa, prema podacima vlasnika, oko 13,5 litara pri brzini od oko 80 km/h!

mega-cruiser-russia-2

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*