RECEPT ZA ENERGIJU: Dodajte naranči “čarobni” sastojak i dobit ćete sok koji uklanja umor

sok od naranče

Koliko vam se često događa da osjetite pad energije? To može biti posljedica lošeg spavanja, psihičkog umora ili loše ishrane. Ali kao i uvijek, postoje razne zdrave alternative koje vam mogu povratiti energiju za tren oka.

Većina ljudi misli da će im se energija povratiti i da će malaksalost ili pospanost nestati, ako uzmu čokoladicu ili bilo što slatko. To je istina, ali je rezultat vrlo kratkotrajan.

Rafinirani šećeri imaju sposobnost da nam dignu energiju i pokrenu nas, ali taj efekt nestaje nakon 15-ak minuta, što izaziva dalju želju za uzimanjem slatkiša. Postajemo “ovisni” od slatkog, a kilogrami – samo rastu.

Da ne biste opet pogriješili i uzeli neki slatkiš kada osjetite pad energije, počnite praviti jedan vrlo ukusan napitak koji će uraditi sve što je potrebno i to na prirodan i zdrav način.

Pomiješajte laneno ulje sa narančom i dobit ćete napitak koji pored toga što je zdrav, ima efekt koji daje veliku količinu energije. Naranče su bogate vitaminom C, folnom kiselinom i kalcijem pa su odlične za cjelokupni organizam, dok laneno ulje usporava ulazak voćnih šećera u krv, pa se energija dugotrajno i polako oslobađa.

Što se tiče zdravlja, sok od lanenog sjemena i naranče je odličan za prevenciju srčanih oboljenja i problema s plućima.

Evo kako napraviti sok od naranče i lanenog sjemena:

– 3 naranče
– 1 kašika lanenog sjemena
– 100 ml vode

Stavite sve sastojke u blender i dobro izblendirajte, a u slučaju da nemate blender, iscijedite naranču, dodajte joj laneno ulje i dobro promiješajte.

Sok se može piti svakodnevno u neograničenim količinama.

Izvor: VruceVijesti.com

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*