PONOS RUSKE AUTOINDUSTRIJE: Ovo je nova Lada Vesta s kojom AvtoVAZ ima velike planove

Nova Ladina limuzina u prodaju kreće krajem studenog. Upravo iz tog razloga AvtoVAZ je počeo proizvoditi prve primjerke ovog noviteta, a do kraja godine Rusi planiraju proizvesti 5.000 njegovih primjeraka.

Nakon što se ostvare zadovoljavajući prodajni rezultati na domaćem tržištu Lada Vesta trebala bi se početi prodavati i van granica Rusije…

AvtoVAZ-ova tvornica u Izhevsku počela je proizvoditi novu Ladinu limuzinu. Cijena osnovne verzije nove Veste na ruskom će tržištu biti oko 6.600 eura. Limuzinu zasnovanu na potpuno novoj LADA B / C platformi pokretat će 1.6-litreni benzinac sa 107 KS koji će biti uparen s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. Nešto kasnije dobit će Vesta i osnovni 1.6-litreni motor s 88 KS, baš kao i benzinac istog obujma sa 115 konja.

Ukoliko vam je to promaklo do sada napomenut ćemo kako je nova Vesta duga 4.410 mm, široka 1.764 mm i visoka 1.497 mm s međuosovinskim razmakom od 2.635 mm. Valja spomenuti i prtljažnik ove limuzine čija je zapremina 480 l. Službena prodaja ovog noviteta kreće 25. studenog.

Izvor: automotoportal.hr

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*