OTVORENA RENAULTOVA FABRIKA U ALŽIRU: Početni godišnji proizvodni kapacitet 25.000 vozila

renault-symbolFrancuski proizvođač automobila Renault otovorio je danas više stotina miliona eura vrijednu fabriku u Alžiru, bivšoj francuskoj koloniji u čijem je vlasništvu 51 odsto akcija fabrike početnog godišnjeg proizvodnog kapaciteta od 25.000 vozila.

[AdsWithin]Postrojenje treba proizvoditi limuzinu “symbol”, koja se prodaje mahom na tržištima koja ne preferiraju hečbek modele, prenosi agencija Frans pres.

Početni proizvodni kapacitet od 25.000 automobila godišnje bi vremenom trebalo da poraste na 75.000 vozila. Proizvodnja je namjenjena alžirskom tržištu, drugom po veličini u Africi, koje godišnje uvozi više od 400.000 automobila.

Francuski ministri spoljnih poslova i ekonomije Laurent Fabius i Emmanuel Macron su zajedno sa alžirskim premijerom Abdelmalekom Selalom prisustvovali silasku prvog automobila sa proizvodne trake u postrojenju u drugom po veličini alžirskom gradu Oranu.

Sporazum o zajedničkom poduhvatu potpisan je u decembru 2012. tokom posjete francuskog predsjednika Françoisa Holandea Alžiru. Izvori iz Alžira navode da su planirana ukupna ulaganja u fabriku oko 800 miliona eura.

Renault takođe ima fabriku automobila u susjednom Maroku, gdje je prošle godine proizvedeno 100.000 vozila, od kojih je 90 odsto izvezeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *