NAJPRODAVANIJI MODEL ČUVENE MARKE: Lamborghini Huracan za 4 godine proizveden u 10.000 primjeraka

Lamborghini Huracan za 4 godine proizveden u 10.000 primjeraka
Lamborghini Huracan, koji je počeo da se proizvodi 2014, proslavlja veliki jubilej. Kada je krajem 2013. okončana proizvodnja modela Gallardo, sa fabričkih traka ukupno je sišlo 14.022 primjerka tog automobila.
Ovaj rezultat postignut je tokom nešto više od jedne decenije koliko je trajao proizvodni vijek najprodavanijeg modela u historiji italijanske kompanije.
U međuvremenu, njegov nasljednik je za samo 4 godine proizvodnje stigao do brojke 10.000, a pred Huracanom je bar još 3-4 godine na tržištu, što mu garantuje da će za par godina preuzeti zvanje Lamborghinijevog bestselera.
Jubilarni Huracan izrađen je u verziji Performante i Verde Mantis zelenoj nijansi spoljašnjosti. Pogoni ga 5.2 litarski V10 atmosferac koji isporučuje 640 KS (470 kW) i 600 Nm. To je dovoljno da auto od 0 do 100 km/h ubrza za 2,9 s i da razvije maksimalnih 325 km/h.
Iako je Huracan tek na polovini proizvodnog vijeka, Lamborghini već razmišlja o nasljedniku. Šef tehničkog odjeljenja kompanije, Maurizio Reggiani, izjavio je za Car and Driver da će V10 motor biti srce pogonskog sistema i narednog modela.
Ostaje jedino da se vidi da li će Lamborghini posegnuti za nekom vrstom hibirdizacije, kako bi zadovoljio buduće ekološke standarde.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *