MASIRANJE JEDNE TOČKE NA RUCI: Pomaže kod glavobolje, napetosti u leđima, vratu i sinusima… FOTO

Masiranje točke - akupresurne točke

Određene točke na dlanovima, stopalima mogu ukloniti napetost i bol. Riječ je o takozvanoj akupresuri koja je jednostavna i sigurna, a pomaže vam da budete sam svoj doktor. Potječe iz tradicionalne kineske medicine, a uključuju pritiskanje tzv. akupresurnih tačaka, piše Dnevno.hr

– Metodu možete lako isprobati već prvi put kad osjetite glavobolju. Ono što trebate učiniti je pritisnuti točku na ruci koja će osloboditi “energetski put” koji ide od ruke pa sve do glave, signalizirajući tijelu da preusmjerava višak energije dalje od glave. Pritisak će smanjiti i napetost u mišićima pa tako i bol leđa, vrata – navodi ovaj izvor.

Znanstveno objašnjenje ovog efekta je u tome što se uslijed primjene akupresurnog pritiska pojačano izlučuje endorfin ili prirodni morfij putem živčanih stanica.

Kinezi su otkrili da se između prstiju ruku nalaze točke koje se danas zovu extra points 28, a masaža ili potiranje po tim tačkama liječi glavobolju i smatra se prirodnim umirujućim sredstvom za upalu živaca.

Točku ćete lako pronaći ispružite li sve prste lijeve ruke. Nalazi se na malenom “brežuljku” između kažiprsta i palca. Pokrenut ćete je na djelovanje kada stavite palac i kažiprst desne ruke na vrh i ispod ove točke na lijevoj ruci.

Započnite lagano, a onda pojačavajte pritisak, no ne do neizdrživog. Kažu da je bolji i slabiji pritisak nego prejak. Točku pritišćite od 20 do 30 sekundi. Postupak ponovite tri puta, a potom i na desnoj ruci.

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*