LUD, ZBUNJEN, NORMALAN: Može li popularna serija preživjeti bez Faruka Fazlinovića?

Lud, zbunjen, normalan
Nastavlja se snimanje popularne serije “Lud, zbunjen, normalan”, no u narednih 36 epizoda neće biti jednog od trojice glavnih junaka, Faruka Fazlinovića! Senad Bašić, popularni glumac i profesor na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, napušta ovaj projekt.
Z novih 36 epizoda neće biti Faruka, a razlozi su financijske prirode, potvrdio je Bašić Dnevnom avazu.
“Prije dvije godine Nova TV je dolazila da naruči 36 epizoda, da bi ih bilo ukupno 300. Onda sam ja sam tražio od izvršne produkcije da dođe do promjene teksta ugovora za tih novih 36 epizoda, kako bih imao zakonom regulirano 50 godina barem neko od eksploatatorskih prava. Ipak, nije bilo volje da se išta mijena”, pojašnjava nam Bašić.
Zbog toga što nije bilo volje, ističe, odlučio je donijeti konačnu odluku.
“Zbog toga što nisu htjeli da se išta mijenja u odnosu na prethodne ugovore donio sam odluku da više ne radim ‘Lud, zbunjen, normalan'”, rekao je Bašić.
Iako je bio na porodičnom odmoru u Njemačkoj, popularni glumac je iskoristio priliku i ostatku ekipe poželio sreću.
“Želim autorskoj, glumačkoj, producentskoj, tehničkoj ekipi da s novim epizodama naprave još veći uspjeh nego što je do sada bio”, poručio je Bašić.
Do sada je snimljeno 11 sezona popularnog sitkoma „Lud, zbunjen, normalan“ na čelu s popularnim dvojcem, scenaristom Feđom Isovićem i rediteljem Elmirom Jukićem. Iz sezone u sezonu mijenjali su se likovi, a ostajala su tri glavna, Izet Fazlinović, kojeg glumi Mustafa Nadarević, Faruk, čiji lik je utjelovio Senad Bašić, i Damir, kojeg igra Moamer Kasumović.
Dok se Faruk povlači iz uspješnog projekta, vraćaju se Čombe i Šefika, koje tumače Miraj Grbić i Jasna Žalica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *