LIMUNOVA KORA LIJEČI ZGLOBOVE: Recept nakon kojeg bi se trebali probuditi sa olakšanjem i bez bolova…

limunova-kora-bp-700

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti.

Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati super-hranom. Pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sistema.

Ako redovno konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

Postoji puno načina da ovu namirnicu uvrstite u vaš svakodnevni meni, no da li ste znali da limun pomaže i kao oblog za liječenje zglobova. Da upravo tako, stoga vam prenosimo jedan recept koji ako budete pravilno uradili možete osjetiti olakšanje vaših nogu ali i ruku.

Potrebno je da stavite koru od dva oguljena limuna u teglu i prelijete je sa maslinovim uljem do vrha. Zatvorite teglu i ostavite tako da odstoji dvije sedmice.Nakon što je vaš lijek spreman sipajte dobiveno ulje na čistu gazu i stavite na bolni zglob, preko gaze stavite najlon kesu a preko najlona vuneni šal. Ovo je potrebno uraditi uvečer i tako prenoćiti sa time, ujutro bi trebalo da osjetite veliko olakšanje…

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*