KUPIO JE GOLFA ‘JEDINICU’ ZA SITAN NOVAC: Sredio ga i sad ga prodaje za 19.000 eura

igolf-i-gti-2

Ljubitelji automobila bili su šokirani kada se društvenim mrežama proširila vijest da se, na najvećem sajtu za prodaju polovnih vozila, prvi model Golfa proizveden davne 1983. godine nudi za senzacionalnih 19.000 eura!

Izvijesni Patrick Mielke iz Stuttgarta postavio je na popularnom oglasniku mobile.de oglas u kome za primjerak prve generacije Golfa GTI traži 19.000 eura, iako se automobili ovog modela i starosti mogu naći za cijenu koja se dobije kada od ove cifre oduzmete dvije nule, piše Telegraf.rs.

Ipak, nije u pitanju greška prilikom postavljanja oglasa, nego je riječ o obnovljenom i preuređenom primjerku veoma popularnog modela.

“Za sve kojima je vožnja zabava”, bila je jedan od uvodnih rečenica u materijalima podeljenim novinarima 1976. na predstavljanju Golfa GTI. Fraza koja najbolje opisuje stvaranje modela s kojim je Volkswagen uveo novi segment automobila i prisilio konkurenciju na prestrojavanje.

Kad se pojavio na tržištu koštao je 13.850 njemačkih maraka. Motor od 110 konjskih snaga u autu koji teži tek 810 kilograma garantirao je stizanje do stotke za 8,2 sekunde i maksimalnih 182 km/h, a jaki aduti bili su robusnost, pouzdanost i umjerena potrošnja.

igolf-i-gti-1

Možda nije slučajno što se ovaj stanovnik Stuttgarta odlučio da baš na 40. godišnjicu od nastanka modela ponudi svoj primjerak na prodaju. Njegov Golf je značajno izmijenjen, motor je friziran pa umjesto standarnih 110 razvija čak 600 konjskih snaga. Takođe, obojen je specijalnom bojom, ugrađene su velike crvene aluminijumske felge…

U oglasu se navodi da je automobil proizveden 1983. godine, prešao je samo 5.000 kilometara, a na slikama se može vidjeti da je unutrašnjost vozila u izuzetnom stanju.

Ipak, to ne objašnjava u potpunosti veoma visoku cijenu, pogotovo što se za 19.000 eura mogu kupiti mnogo mlađi i luksuzniji modeli sportskih automobila. Vjerovatno je zbog toga ponosni vlasnik ovog Golga GTI napisao da je u posljednje vrijeme primio previše poziva od nedovoljno ozbiljnih kupaca, pa je naglasio da nikakvo cjenkanje ne dolazi u obzir.

Ostaje nam samo da sačekamo i saznamo hoće se naći dovoljno veliki obožavatelj legendarnog golfa GTI ili će se Patrick Mielke ipak morati zadovolji manjom cifrom.

igolf-i-gti-4

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*