JE LI SEKS STVARNO BOLJI KAD VOLIMO? Evo što je pokazalo najnovije istraživanje!

seks-700

Novo istraživanje provedeno na Pennsylvania sveučilištu tvrdi kako je seks bolji i uzbudljiviji kad je žena zaljubljena u avog seksualnog partnera, nego kada osjeća isključivo strast i fizičku privlačnost, piše cosmopolitan.hr.

Ovo je istraživanje svakako otvaranje jedne zanimljive teme budući da unatoč rušenju mnogih tabua, diljem svijeta i dalje vladaju određene predrasude. Kao na primjer da žene koje su u braku nemaju želje za seksom te da su one koje pristaju na seks, a nisu u vezi – drolje.

Istraživanje je obuhvatilo 95 heteroseksualnih žena u dobi između 20 i 68 godina te je pokazalo da seks s osobom u koju je žena zaljubljena nije samo emocionalno, već i fizički ugodnije iskustvo.

Još jedna zanimljiva stvar je i ta da je 50 ispitanica smatralo kako ljubav nije predispozicija za seks, a čak 18 njih vjerovalo je kako ljubav i seks nemaju nikakve veze jedno s drugim.

A zašto je točno seks bolji kad je žena zaljubljena u svog seksualnog partnera? Iako znanstvenici još nisu uspjeli pronaći precizan odgovor na to pitanje, povjerenje u partnera, opuštenost te seks kao fizička manifestacija onoga što žena osjeća definitivno su neki od razloga.

Seks s nekim koga smo tek upoznali možda zvuči uzbudljivo, no žene ipak radije biraju svoje partnete.

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*