GRADNJA NE MORA BITI SKUPA! Pogledajte kako izgleda kuća u koju je uloženo samo 175 eura [VIDEO]

kuca-175-eura

Kuća farmera Michaela Bucka Njegova izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova, ali još zanimljivija od toga je priča o njezinom nastanku.

Najprije, izgradnja ove kuće je samo 150 britanskih funti (oko 175 eura), a prilikom njezine gradnje koristio je isključivo prirodne materijale, objavio je Jutarnji.hr.

Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mjesečni su troškovi izuzetno niski, što mu je i bio glavni cilj.

Ukratko, kuću veličine tridesetak kvadrata je izgradio sam i to za samo osam mjeseci koristeći mješavinu ilovače, šljunka i slame. Čak ni za prozore nije trošio novac već je iskoristio vjetrobranska stakla starih kamiona.

Iako mnogi misle kako je u kući hladno, spomenuta je mješavina odličan izolator, a treba spomenuti i strop koji je dodatno izolirao ovčjom vunom kako bi u kući zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, a za rasvjetu se koristi svijećama i fenjerima, dok je WC je odvojen od kuće.

“Želio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo tko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti novčića, ali ipak se preračunao i naposljetku morao kupiti još slame i dodatni alat. Sve u svemu, uložio je 150 funti.

Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svježim mlijekom i vrhnjem.

Kako njegova kuća izgleda, možete pogledati u priloženom videu:

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*