FLAŠIRANA VODA JAKO JE OPASNA, BOLJA JE ONA IZ ČESME: Može dovesti do migrena, debljine i srčanog udara!?

flasa-zena-vodaFlaširana voda čest je uzrok glavobolja i migrena, a povezuje se i s raznim zdravstvenim problemima, poput gojaznosti, neplodnosti i srčanog udara, pokazuju najnovija istraživanja sprovedena u Britaniji

[AdsWithin]Međutim, i ranija istraživanja su vodu iz plastičnih boca povezivala s raznim zdravstvenim problemima, poput gojaznosti, neplodnosti i srčanog udara. Problem leži u hemikalijama, tačnije bisfenolu A, koji se nalazi u sintetičkoj, plastičnoj ambalaži i koji tokom ispijanja vode završava u organizmu.

Engleski naučnici vjeruju da je to osnovni uzrok glavobolja od kojih pati svaki sedmi Britanac i apeluju na ljude da se, što je više moguće, zaštite od potencijalnih zagađivača ishrane, posebno plastike koja je izuzetno štetna.

Stručnjaci ujedno savjetuju ljudima da što manje konzumiraju vodu iz plastičnih flaša i čaša, ali i kancelarijskih aparata za vodu, ne bi li sačuvali svoje zdravlje. Naime, plastika utiče na organizam tako što se u njemu povećava nivo hormona, zbog čega i dolazi do migrene.

Međutim, neurolog Fajaz Ahmed iz Velike Britanije napominje da su plastične ambalaže u velikom broju slučajeva okidači i za razna oboljenja, ali istovremeno napominje kako podjednako štetno dejstvo na zdravlje ima i konzervisana hrana, kao i piće iz limenki.

Izvor: 24sata.rs/Telegraf

Povezano:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*