7 SJAJNIH TRIKOVA: Evo kako držati pauke što dalje od kreveta i spavaće sobe

7 SJAJNIH TRIKOVA: Evo kako držati pauke što dalje od kreveta i spavaće sobe

Ako se bojite da biste jednoga dana u svom krevetu mogli naći pauka, pročitajte savjete koji slijede u ovom članku!

Portal 24sata.hr, prenoseći Remedy Daily, donosi sedam trikova kako pauke držati dalje od kreveta:

1. Redovito mijenjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Naime, pauke mogu privući masnoće s vašeg tijela, kosa, komadići kože…

2. Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mjesto za izradu svojeg doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovito čistite.

3. Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja – od naranče, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i pošpricajte.

4. Malo odmaknite krevet od zida kako pauci ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili šetati po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi namještaj nije tik do kreveta.

5. Ne jedite u krevetu, jer iako vam to predstavlja veliko zadovoljstvo, dobar je mamac za pauke – privući će ih mrvice.

6. Redovito čistite svjetiljke i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se iz nje lagano po svojoj niti može spustiti do vas.

7. Neka zrak u spavaćoj sobi bude suh jer pauci i ostali kukci vole boraviti u vlažnom okruženju. Ako je potrebno, nabavite uređaj za odvlaživanje zraka .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *